علت مرگ جنین در شکم مادر چیست؟ ۱
اشتراک گذاری مطلب

علت مرگ جنین در شکم مادر چیست؟


مادران باردار بخوانند: دلایل مرده‌زایی در زنان باردار چیست؟
مرده‌زایی یعنی پایان بارداری، پایان یک امید و انتظار شیرین. و این درد برای زوجهایی که با شادی منتظر به دنیا آمدن عضو جدید خانواده‌اند، بیش از اندازه دردناکه، زیرا یکدفعه و ناگهانی اتفاق می‌افته و تمام شادی‌ها و امیدهای یک خانواده را از بین میبره.
با اینکه مرده‌زایی تنها یک درصد از بارداری‌ها را شامل میشه ولی باز هم ترس و اضطراب زیادی برای زنان باردار ایجاد می‌کنه. در تصور این زنان باردار، مرده‌زایی یعنی به دنیا آمدن نوزاد مرده. ولی به طور علمی به مرگ جنین قبل از هفته بیستم سقط جنین و بعد از هفته بیستم  مرده‌زایی گویند.
از دست دادن جنین چه به علت سقط چه مرده‌زایی برای مادروپدر غم‌انگیزه. آنها بعد از، ازدست‌دادن فرزندشان دائماً در جستجوی یافتن علت مرگ جنین هستند تا شاید با فهمیدن دلیل مرگ کمی آرام بگیرند.

دلایل مرگ جنین

عمده‌ترین دلایل مرگ جنین بعد از هفته بیستم( مرده‌زایی) :

رشد کند جنین:

متاسفانه گاهی کودک رشد اهسته‌ای در رحم مادر دارد و همین امر سبب ایست قلبی جنین می‌شود. در مواقعی که مادر مبتلا به بیماریهایی همچون دیابت، فشار خون پیشرفته، اختلالات انعقادی مانند ترومبوفیلی است، به علت ایجاد لخته‌های کوچک داخل عروق جفتی، خون‌رسانی به جنین کند می‌شود و همین امر سبب تاخیر در رشد جنین و برعکس شدن جریان خون (خون از جنین به سمت رحم می‌رود) می‌شود.

جدا شدن زودرس جفت:

دلیل شایع دیگر برای مرگ جنین زمانی است که جفت قبل از زایمان، از دیوارۀ رحم کنده می‌شود.اگر جفت بیش از 50 درصد کنده شود، مرگ جنین صورت می‌گیرد. در این حالت، مادر با علایمی مانند انقباضات رحمی، خونریزی و درد شدید مواجه می‌شود.

مشکلات مادرزادی:

ناهنجاری‌های کروموزومی، ژنتیکی و مشکلات ساختاری می‌تواند باعث مرگ جنین شود. برخی جنین‌های مرده در رحم، به چندین نقص مادرزادی مبتلا هستند.

عفونت:

عفونت مادر، جنین یا جفت از دیگر علت‌های شایع مرگ جنین است، به خصوص اگر عفونت پیش از هفتۀ ۲۸ بارداری اتفاق بیفتد. عفونت‌های شناخته‌شده‌ای که در مرگ جنین تأثیر دارند شامل بیماری پنجم یا پاروویروس، سیتومگالوویروس، لیستریوز و سیفلیس است.

گره خوردن بندناف:

گره خوردن بندناف، معمولاً در جنین‌های دوقلو که در یک ساک حاملگی مشترک قرار دارند، ممکن است بیشتر اتفاق بیفتد. چرا که با حرکت یک جنین، جنین دیگر تحت فشار قرار می‌گیرد و جریان خون از یک جفت به جفت دیگر منتقل می‌شود تا حدی که یک جنین به عنوان دهنده خون و جنین دیگر به عنوان گیرنده خون قرار می‌گیرد تا حدی که رشد یکی از جنین‌ها کند شده و در نهایت منجر به مرگ او می‌شود.
اتفاق‌های دیگری از جمله کمبود اکسیژن در طول فرایند زایمان، مشکل یا آسیب جدی به مادر مانند تصادف ماشین نیز می‌تواند باعث مرگ جنین در رحم شود.
در اینجا لازم به ذکر است : اگر مرده زایی ناشی از مشکلات کروموزومی بخصوصی یا یک مشکل در بند ناف باشد، شانس وقوع آن برای بارداری بعدی کمتر خواهد بود. اگر این مشکل ناشی از یک بیماری مزمن در مادر یا اختلال ژنتیکی در والدین باشد، خطر آن در بارداری‌های بعدی بیشتر خواهد بود.
همچنین به غیر از موارد گفته‌شده در بالا یک سری عوامل افزایش دهنده خطر هم وجود دارد که آگاهی از آن مطمئناً برایتان مفید خواهد‌بود.
عوامل افزایش‌دهندۀ خطر مرگ جنین
اگرچه مرگ جنین در بارداری موضوع شایعی نیست اما در برخی زنان، احتمال بروز این عارضه بیشتر است. احتمال مرگ جنین در رحم با وجود شرایط زیر بیشتر خواهد بود:
    سابقۀ مرگ جنین در رحم یا محدودیت رشد داخل ‌رحمی
    سابقۀ زایمان زودرس، فشار خون بالا در دوران بارداری یا      مسمومیت حاملگی
    وجود بیماری‌های مزمن مانند لوپوس، فشار خون، دیابت، مشکلات کلیوی، ترومبوفیلی که اختلالی است که منجر به ایجاد لخته خون می‌شود یا بیماری‌های تیروئید
    وجود مشکلاتی مانند محدودیت رشد داخل رحمی، فشار خون بالا، مسمومیت حاملگی یا کلستاز داخل کبدی در بارداری فعلی
    مصرف سیگار، نوشیدنی‌های الکلی یا استفاده از برخی مواد مخدر در طول بارداری توسط مادر
    چاقی مفرط مادر.
در آخر علائم مرگ جنین در رحم اورده‌شده‌است :
شایع‌ترین علائم مرگ جنین در شکم مادر وقتی است که مادر حرکت و ضربه زدن کودک را در شکم خودش احساس نمی‌کند.
علائم و نشانه‌های دیگر شامل گرفتگی عضلات، درد یا خونریزی واژن و لکه بینی می‌شوند. اگر مادری یکی از این شرایط را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس بگیرد.

۱ دیدگاه

  1. بسیار جالب بود. ممنون

ارسال دیدگاه

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی