پدرومادرهایی که این ده نشانه را دارند، بسیار خطرناکاند.
پدرومادر بد هم وجود داره؟ اصلا پدرومادر، میتونه بد باشه ؟ هر کاری که پدرومادر انجام میده به صلاح فرزنده!
مطمئناً شما هم از این دست جملهها زیاد شنیدهاید. پدرومادر برای اکثر افراد جامعه یک اسطوره بهیادماندنی است، به همین دلیل درک این مساله که پدرومادر هم میتواند بد باشد و یا به فرزندش آسیب برساند، سخت و غیرقابل باور است. ولی باید اعتراف کنیم بیشتر رفتارهای بد کودک نتیجه عکسالعملهای اشتباه پدرومادرهاست،و همین رفتارهای اشتباه تاثیری ماندگار در زندگی کودک به جا میگذارد.
اما از کجا بفهمیم پدرومادری بد هستند؟ اگر فرزند زیاد دروغ میگوید یا از کلمات زشتی استفاده میکند و یا اگر نمیتواند از خودش دفاع کند یعنی والدین در نقطهای، راه را اشتباه رفتهاند. این صفات رفتاری، یک نوع زنگ خطر برای والدین است و معنایش این است که فرزند پدرومادر خوبی ندارد.
هرگز فراموش نکنید:
کودکان سریع یاد میگیرند و تقلید میکنند. آنها بیشتر مسائلی که یاد میگیرند یا تجربه میکنند را از پدرومادر خود میآموزند، پس بدونشک نحوه رفتار والدین در نگرش،رفتار و اهداف فرزند موثر است.
ما قصد داریم در این پست وبلاگ یک تجربه شما را با برخی از نشانههای پدرومادر بد آشنا کنیم، همچنین در مورد تاثیر رفتار آنها بر زندگی و آینده کودک هم صحبت میکنیم.
نشانههای پدرومادر بد
۱_ دروغ گفتن کودک:
در دو حالت کودک دروغ میگوید:
۱_زمانی که کودک اشتباه میکند، شدیدا تنبیه میشود.
در این حالت دروغ وسیلهای برای کودک میشود تا از دادوفریادهای پدرومادر در امان بماند.
۲_ اگر به اشتباهش اعتراف کند، مجازات میشود.
کودکی که حقیقت را میگوید و به اشتباهش اعتراف میکند یعنی شجاعت اعتراف کردن را دارد، اما واکنش منفی والدین راه را برای دروغگویی کودک باز خواهد کرد.
۲_ گریه و انجام کارهای خطرناک :
گریه زیاد یا انجام کارهای خطرناک برای جلب توجه پدرومادر، به خاطر کمبود محبت و خلا عاطفی است.این مساله نشانه این است که والدین فرزند خود را بغل نمیکنند یا نمیبوسند.
۳_ ضعیف بودن کودک:
کودکی که بدون توجه به مکان و زمان مقابل چشم خواهر، برادر، دوست، فامیل تنبیه و سرزنش میشود، تبدیل به فردی ضعیف میشود که قادر به دفاع از حق و حقوق خود نیست.
۴_برداشتن وسایل دیگران:
برداشتن وسایل دیگران زمانی توسط کودک صورت میگیرد که وی هیچوقت برای خرید لوازم مورد نیازش حق انتخاب ندارد. تمام لوازم مورد احتیاج کودک از لباس تا وسایل مدرسه و بازی توسط پدرومادر انتخاب میشود.
۵_ اعتمادبهنفس پایین:
اعتمادبهنفس از سن پایین در کودک شکل میگیرد، کودک زمانی دچار اعتمادبهنفس پایین میشود که بیشتر از آنکه مورد تشویق و ترغیب والدین قرار گیرد، سرزنش میشود.
۶_ ترسو بودن کودک:
کودک ترسو حاصل حمایت بیش از حد پدرومادر است. والدینی که همیشه از کودک خود طرفداری میکنند، نتیجهاش ترسو شدن کودک است.
۷_کودک حسود:
مقایسه کردن کودک با خواهر و برادر یا هر کودک دیگر باعث تحریک حس حسادت در وجود وی میشود و به مرور تبدیل به بچهای حسود میشود.
۸_کودک عصبی:
هر گاه والدین فقط نقاط منفی را در کودک خود ببینند و از تعریف و تمجید کودک نزد دیگران خودداری کنند، کودک تبدیل به فردی عصبی میشود.
۹_درک نکردن احساسات دیگران:
آموزش همدلی به کودک زمانی صورت میگیرد که والدین خود به احساسات دیگران مخصوصا کودک خود توجه کنند.
۱۰_ کودک گوشهگیر:
زمینه ساز منزوی شدن کودک هم به بیتوجهی والدین بر میگردد، پدرومادری که همیشه مشغول انجام کارهای شخصی خود هستند و وقت کمتری را صرف توجه به نیازهای کودک میکنند، در آخر کودکی منزوی و گوشهگیر را تحویل اجتماع میدهند.
نمود این رفتارها در بزرگسالی بسیار خطرناک و غیرقابل درمان است.
در پایان به تاثیر والدین بد بر زندگی و آینده کودک اشاره میکنیم:
اثرات نامطلوب والدین بد بر زندگی کودک چیست؟
۱_عدم همدلی با دیگران:
کودکان با دیگران همانگونه رفتار میکنند که والدینشان با آنها رفتار میکند. اگر کودک در خانه مورد بیاحترامی قرار گیرد در مدرسه همان طور با همسالان خود رفتار خواهد کرد و کمکم در آینده نسبت به احساسات دیگران با بیتفاوت برخورد میکند.
۲_ مشکل در ارتباط برقرار کردن با دیگران :
به دلیل اعتماد به نفس پایین کودک بوجود میآید،و این کمبود اعتماد به نفس نتیجه مستبد بودن پدرومادر ست.
۳_اضطراب و افسردگی :
تحقیقات ثابت کرده : افرادی که در دوران کودکی والدین بد داشتهاند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.
به موارد خوبی اشاره کرده بودید، سپاس.
سپاس به خاطر حضور گرمتون