داشتن کودک نابغه و باهوش آرزوی هر پدر و مادری است. اما برای رسیدن به این آرزوی شیرین باید راه درست را در پیش بگیریم. قبل از هر چیز باید بدانیم: دوران کودکی در رشد فکری فرزند نقش مهمی دارد. در این مرحله، مغز توانایی زیادی برای یادگیری دارد به همین دلیل به سرعت پیشرفت میکند. در کنار این قابلیت شگفتانگیز مغز، انجام یک سری از کارها به رشد فکری بیشتر کودک،کمک میکند. پس ما به عنوان پدرومادر میتوانیم با رعایت یک سری از نکات ضروری از کودک دلبند خود یک نابغه بسازیم:
در این پست وبلاگ یک تجربه :
آموزش کودک باید از خانه شروع شود، یعنی قبل از اینکه وارد مهد یا کلاسهای آموزشی شود. و این آموزش شامل:
حداکثر پاسخگویی دوستانه و به حداقل رساندن استرس، صحبت کردن، آواز خواندن، استفاده از بازیهای ریتمیک و گروهی ، تشویق مهارتهای سه بعدی و ارتقاء عشق به یادگیری است.
برای کودک کتاب بخوانید، حتی اگر او کلمات را درک نکند. اینکار باعث پیشرفت مهارت کلامی وی میشود. خواندن کتاب یکی از مهمترین فعالیتهایی است که بچهها را هوشمند میکند، کودکانی که به خواندن کتاب علاقه بیشتری نشان میدهند، در دوران مدرسه خوب عمل میکنند و در زندگی بزرگسالی موفقترند.
با فرزندتان صحبت کنید و به دقت به حرفهای او گوش فرادهید. مطالعات علمی ثابت کرده: بچههایی که در خانه بیشتر صحبت میکردند، فعالیت مغزی و مهارت کلامی بیشتری نسبت به همسالان خود داشتند. برای تشویق کودک به بیشتر حرف زدن یک رابطه دوطرفه ایجاد کنید. شما سوال بپرسید و منتظر پاسخ وی باشید.
برقراری یک ارتباط دوستانه بین شما و فرزندتان و تعامل شخصی شما با او پایه و اساس رشد فکری بالاست.
مطمئن باشید بهترین اسباب بازی برای کودک شما الزاما گرانترین آن نیست. اسباب بازیهایی را انتخاب کنید که به چندین روش مختلف قابل استفاده باشد. در این صورت کودکتان با استفاده از خلاقیتش با آن سرگرم میشود.
خواندن اشتهای کودک شما را برای دانش افزایش میدهد. کودکی که خواندن را یاد میگیرد، آماده است تا پیچیدگیهای ریاضیات، علم، تاریخ، مهندسی، مکانیک، علوم سیاسی و سایر دانشهای لازم برای یک زندگی سازنده را درک کند.
اجازه دهید کودکتان بازی کند، بازیکردن پایهای برای مهارتهای فکری، اجتماعی، جسمی و احساسی ایجاد میکند. او با بازیکردن میآموزد ایده، عقاید، احساسات و تجارب خود را با دیگران به اشتراک بگذارد.
ورزش جریان خون را افزایش میدهد و سلولهای مغزی جدید میسازد.
خلاقیت یک ویژگی ذهنی ارزشمند در هنر و علم است . بچه ها به طور طبیعی خلاق هستند. اگر چه بعضی از بچهها از لحاظ ژنتیکی از دیگران بااستعدادترند، ولی راههایی هم برای پرورش خلاقیت وجود دارد مثل :
موسیقی، نقاشی.
گوش دادن به موسیقی می تواند حافظه، توجه، انگیزه و یادگیری را افزایش دهد. همچنین سبب کاهش استرس میشود.
۹_محدود کردن تماشای تلویزیون :
تماشای تلویزیون، کودک را از انجام فعالیتهایی که برای رشد مغز اهمیت دارد، دور میکند. فعالیتهایی همچون بازی کردن، خواندن کتاب. و...
بهترین بازیهای کامپیوتری برای بچهها در مورد آموزش حروف، ریاضیات، موسیقی، صدا و... است. این نوع بازیها هماهنگی دست و چشم کودک را توسعه میدهد و او را با کاربرد فناوری در آینده آشنا میکند.
امیدواریم این پست وبلاگ یک تجربه برای شما عزیزان مفید بودهاند.
کاملا راهکار های خوبی هست، همچنین رفتار پدر و مادر الگوی اصلی بچه هاست، که بعضی وقتا باعث میشه اگر رفتار بدی داخل خونه انجام بشه، دیگه انجام برخی از موارد بالا ممکن نباشه.