چرا فرزندم به بچه‌های دیگر باج می‌دهد؟ ۱
اشتراک گذاری مطلب

چرا فرزندم به بچه‌های دیگر باج می‌دهد؟

باج دادن یک اصطلاح رایج بین پدرومادرهاست. خیلی وقتها پدرومادر مجبور به باج دادن به کودک خود می‌شوند. در این مورد، مقاله‌های گوناگونی در اینترنت وجود دارد. اما بحث ما در مورد باج دادن کودکان است. اتفاقی که برای هیچ مادروپدری خوشایند نیست.

یکی از اتفاقات ناخوشایند برای پدرومادرها زمانی است که می‌بینند فرزندشان به راحتی به دیگران باج می‌دهد و تسلیم خواسته‌های آنها می‌شود. این حالت را در سنین مختلف می‌توان دید.

به طور مثال کودک سه ساله‌ای که اسباب‌بازی‌های مورد علاقه‌اش را به کودک دیگر می‌دهد به امید اینکه بتواند با او بیشتر بازی کند. و یا دختر دبستانی که خوراکی‌های خود را به دوستانش می‌دهد تا با او دوست بمانند.

چنین رفتارهایی، پدرومادر را به جنون می‌کشاند. در بیشتر مواقع پدرومادر عصبانی می‌شوند، دخالت می‌کنند. سعی می‌کنند به کودک خود یاد بدهند که چگونه از خود دفاع کند و تسلیم خواسته‌های نابجای کودک دیگر نشود.

اما این رفتار اشتباه است.

اجازه دهید کودکتان به دیگران باج دهد. این یکی از مواردی است که هر کودکی باید یاد بگیرد. در غیر این صورت تاوان سنگینی را باید در آینده پس بدهد.

تعجب می‌کنید؟ بله حق دارید. شاید تا حالا فکر می‌کردید باید به فرزندتان یاد بدهید جلوی شخص باجگیر بایستد ولی الان درست خلاف این موضوع را می‌شنوید.

اما چرا نباید مانع باج دادن کودکتان شوید؟

زمانی که کودکتان اسباب‌بازی‌های مورد علاقه‌اش را به کودک دیگر می‌دهد، نه تنها نباید دخالتی کنید، بلکه اجازه دهید آن کودک، اسباب‌بازی‌ها را با خود به خانه‌اش ببرد. با اینکار کودکتان به خاطر از دست دادن اسباب‌بازی‌اش ناراحت می‌شود.  بعد از اینکه این اتفاق چند بار بیفتد( گاهی همان یکبار کفایت می‌کند) کودک یاد می‌گیرد برای جلب محبت کسی باج ندهد.

ولی وقتی والدین دخالت می‌کنند اجازه نمی‌دهند کودک تلخی از دست دادن چیزی را تجربه کند. پس این کودک باج ندادن را یاد نمی‌گیرد. این نکته را به خاطر بسپارید :

وقتی فرزندتان در سن کودکی چیزی را یاد نگیرد، همان کار را در نوجوانی انجام می‌دهد. اگر در نوجوانی مانع یادگیری او شوید همان کار را در جوانی انجام می‌دهد. در واقع آنقدر این کار را ادامه می‌دهد تا درس زندگی را بیاموزد.

زمانی که مانع باج دادن فرزند سه ساله‌تان می‌شوید، او در سن نوجوانی برای جلب محبت دیگران، شروع به باج دادن  می‌کند و این مساله ممکن است عواقب بسیار خطرناکی برایش داشته‌باشد.

به طور مثال : پسر پانزده ساله، برای اینکه به جمع پسرهای دیگر ملحق شود حاضر است هر کار نادرستی را انجام دهد مثل استفاده از مواد مخدر یا کشیدن سیگار.

و یا دختر نوجوان برای اینکه دوست پسرش را نگه‌دارد حاضر است هر کاری که او بخواهد را انجام دهد. چرا؟

چون هیچوقت تجربه باج دادن را نداشته و نمی‌داند چه عواقب تلخی دارد.

در آخر یادآور می‌شویم:

با اینکه دیدن صحنه باج دادن فرزندتان تلخ و ناگوار است، اما باید از دخالت کردن پرهیز کنید. اجازه دهید طعم تلخ برخی از تجربه‌ها را در سنین پایین بچشند. چون در این صورت صدمه کمتری می‌بینند.

موفق و پاینده باشید.

۱ دیدگاه

  1. علی ...علی ... میگه:

    من باج دادن رو خوب نمی دانم
    ولی کمک کردن رو خیلی خوب می دونن
    و کمک می‌تواند جایگزین باج شود.

    • صد در صد باج دادن کار اشتباهیه. و غیر از کمک کردن هزاران کار قشنگ دیگه هم هست که میتونه جایگزین باج دادن بشه.
      به امید روزی که بچه‌های شجاع و بااعتماد به نفسی در این سرزمین رشد کنند.

ارسال دیدگاه

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی